21. december 2020
GI støtter udviklingsprojekter
Genbrug af byggeaffald - Vejle Kommune
I Green Tech Centeret i Vejle skabes en fysisk platform, hvor aktører kan demonstrere genbrug og genanvendelse af byggematerialer til renoveringer. Samtidig samles erfaringer fra renoveringsprojekter hvor der er brugt genanvendelige og eller upcyclede produkter, så de kan inspirere andre.
GI støtter med 320.000 kr.
Indlejret CO2 i byggeprojekter - Rådet for grøn omstilling
Projektet vil for 8-10 konkrete renoveringscases beregne klimaaftryk og totaløkonomi for den gennemførte renovering sammenholdt med et nedrivning-og-nybyg scenarie. Derudover vil projektet kvalitativt beskrive forhold omkring processen, der ledte til beslutningen om transformation, herunder overvejelser omkring funktionalitet og respekt for den eksisterende bygningsstruktur og vores fælles bygningsarv.
Projektet bygger videre på en meget omtalt rapport fra Rambøll.
GI støtter med 586.375 kr.
Automatiseret regelgranskning i byggeprojekter – Niras
Et brancheinitiativ der på tværs af digitale platforme og vidensinstitutioner, skaber en metode og en standard for udvikling af ”automatiserede regler” baseret på lovgivning og erfaringer. Med ”automatiserede regler” skal forstås, at krav i Bygningsreglementet omformes til funktioner i software, så software kan identificere, om kravet er opfyldt. Projektet tager udgangspunkt i Bygningsreglement 2018, som et fast og lovmæssigt reglement, der gælder alle i branchen.
GI støtter med 300.000 kr.
Byggevarers egenskaber vises med animationsfilm – Teknologisk Institut
Det er projektets formål at formidle viden om dokumentation af byggevarer på en letforståelig måde til byggebranchens parter ved hjælp af en serie på 10-15 animationsfilm.
Der eksisterer ’missing link’ mellem de overordnede funktionskrav i Bygningsreglementet og de meget specifikke ydeevneangivelser i ydeevnedeklarationerne. Dette ’missing link’ efterlader byggeriets parter med en usikkerhed, der giver risiko for kvalitetstab og byggeskader. Risikoen bliver kun større af, at det ikke altid er tydeligt, hvem der skal sikre, at byggematerialernes egenskaber er i overensstemmelse med de stillede krav
GI støtter med 400.000 kr.
Podcast om arkitektur og byudvikling - Urban Studio
I 10 afsnit vil byplanlægger Mathias Nordby undersøge, hvilke værdier der kendetegner det byggede miljø i Norden. Med udgangspunkt i både den nye og eksisterende bygningsmasse, byområder og byer i hele Norden gives der en stemningsfyldt og oplysende fortælling om state-of-the-art projekter, faglige problemstillinger og hverdagsoplevelser fra det byggede miljø.
Podcasten skal med andre ord give den enkelte bygherre, udlejer, lejer eller boligejer modet og lysten til at tænke i nye og bæredygtige løsninger.
GI støtter med 150.000 kr.